Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Reșița, care a luptat cu boala timp de  trei săptămâni, după ce a luat virusul de la soția sa!

Decesul a survenit în ultima zi a lui Florar, în 31 mai 2020, bărbatul fiind contact direct al soției sale, care a fost testată pozitiv pe data de 1 mai, prima din familie care a prezentat simptome Covid-19. Aceasta s-a prezentat la UPU-SJU Reșița și a fost internată cu tratament specific, fiind externată în data de 21 mai. Soțul femeii a fost și el testat și confirmat pozitiv, fiind internat în data de 5 mai, la Staționarul III-Boli Infecțioase, după care a fost transferat la ATI-Staționar I din data de 8 mai până în 11 mai, apoi retransferat la Infecțioase, în intervalul 11 mai – 20 mai. Întrucât starea i s-a agravat din nou, pacientul a fost retrimis la ATI în 20 mai, unde a decedat în data de 31 mai 2020.

Bărbatul decedat este testat pozitiv. În vârstă de 81 de ani, acesta avea drept comorbidități insuficiență renală cronică, fiind în programul de hemodializă. Potrivit comunicatului remis redacției de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, pacientul a fost diagnosticat cu: Covid-19, insuficiență respiratorie acută, pneumopatie acută, anemie secundară formă ușoară, trombocitopenie formă severă, șoc septic, ARDS formă moderată, insuficiență renală cronică în progres, evoluție aparent bună, inițial, apoi se deteriorează progresiv, facând insuficiență multiplă de organ și stop cardiac-iresuscitabil. I-au fost recoltate cinci probe, dintre care patru pozitive și unul neconcludent.

Ultimul deces din cauza Covid-19 fusese înregistrat în județul nostru în data de 1mai, fiind vorba atunci de un bărbat de 55 de ani!

Graficul situației raportate de DSP CS în prima zi a lunii iunie arată foarte bine, de 11 zile înregistrându-se o stabilizare a cazurilor, respectiv același număr total – 112, de la începutul crizei pandemice. În spitalele cărășene se mai află internați doi pacienți, unul la Reșița și unul la Caransebeș, iar în alte județe nu se mai află nici un bolnav internat. La capitolul vindecări, avem un total de 91 de persoane, din care 41 la Reșița și 50 la Caransebeș, plus-minus, 11 cărășeni internați, vindecați și externați la Timișoara.

Referitor la persoanele izolate la domiciliu, dacă ieri numărul acestora a ajuns la 4.000, astăzi a scăzut la 3.599, fiindcă unii au ieșit de sub acest protocol. De asemenea, în carantină instituționalizată se află 8 persoane, două persoane fiind nou carantinate. În raportarea de astăzi, DSP CS a mai transmis și numărul testelor efectuate până în prezent, care a ajuns la 1.581.

  JCS-A.G.