Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ultimul episod al trilogiei turistice despre Banatul de Munte realizat de cunoscutul regizor Sabin Dorohoi va avea premiera pe postul naţional de televiziune TVR1 şi simultan online, sâmbătă, 23 mai 2020, de la ora 13.10!

Este „un proiect amplu despre regiunea natală la care lucrez de aproape patru ani, scrie regizorul pe pagina sa de Facebook. După şapte luni de lucru în post-producție, al treilea episod ajunge sâmbăta asta la public. Cu o lungime de două ori mai mare ca episoadele anterioare și mult mai multe informații, de această dată vom descoperi istoria și tradițiile siderurgice ale Banatului Montan, descoperind totodată și atracții turistice inedite. Ne-am fi dorit enorm să lansăm și acest film la cinematografele din Banat, așa cum am făcut și la episoadele anterioare ale seriei, dar situația actuală nu ne permite“.

Precizăm că din echipa care a realizat documentarul mai fac parte Ancuţa Dorohoi, Eduard Dabrowski, Bogdan Piperiu/Piperiu Arte şi Eleonora Magiar. De asemenea, partenerii principali sunt Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi TMK Artrom.

JCS-A.G.