Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este de părere prim-procurorul cărăşean Laura Gabriela Iancu, potrivit căreia mentalitatea oamenilor suferă schimbări de la o săptămână la alta. Însă doar respectând regulile putem trece cu bine de pandemie!

Laura Gabriela Iancu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, ne-a prezentat situaţia săptămânală, centralizată miercuri, a dosarelor Covid în judeţul nostru: „Dacă săptămâna trecută au fost 29 de dosare, în prezent sunt 34, dintre care trei sunt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, 22 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, patru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa şi cinci dosare privind aceste cauze la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. Asigur cetăţenii din Banatul de Munte de fermitatea muncii procurorilor, important este că toţi conducătorii de unitate îşi asumă răspunderea în această perioadă. Şi aş felicita în primul rând pe doamna prim-procuror Maria Colţan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş şi pe domnul Mihai Dobre, prim-procuror delegat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. Magistraţii din Caransebeş, procurori, judecători, şi cei din Moldova Nouă au demonstrat în această perioadă că îşi fac treaba şi lucrează în mod corect, asigură drepturile şi libertăţile cetăţenilor. În această perioadă, observăm că unii oameni fac ceea ce trebuie făcut, în timp ce alţii fac contrariul! Importante sunt asumarea răspunderii, respectarea regulilor, păstrarea distanţei, chiar şi în cadrul relaţiilor de serviciu, şi impunerea unei ţinute prin purtarea măştii, mănuşi. Se observă că de la săptămână la săptămână, mentalitatea oamenilor este diferită. Se fac mari sacrificii în această perioadă, copiii şi bătrânii care stau în casă, şi îi respectăm pe toţi pentru felul în care respectă legea. Şi îi asigurăm că şi noi, magistraţii din Caraş-Severin, găsim propriile noastre soluţii, nimeni din afară nu ştie mai bine decât noi, în aşa fel încât să respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Respectul lor faţă de lege nu poate determina decât respectul nostru şi îi asigurăm că ne facem în continuare treaba“.

Prim-procurorul Laura Gabriela Iancu a ţinut să parafrazeze un filozof englez, pe iluministul Edmund Burke, potrivit în aceste vremuri, conform căruia „pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic“. Din acest motiv consideră că „este nevoie să fim uniţi şi să respectăm reguli. Se lucrează şi suntem pe poziţii“, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

JCS-Antoniu Mocanu