Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – S-a dat startul înscrierilor însă, date fiind condiţiile actuale generate de criza COVID-19, cererile se trimit prim email, fax sau prin poştă!

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale continuă să deruleze acest program, în baza HG 248 din 26 martie 2020, privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate“. Fiecare beneficiar va primi 3000 de euro pe an, respectiv 14.248,8 lei.

Cererile de înscriere în program, însoțite de documentele justificative se pot depune prin fax (0255 214240), poștă (Reșița, Piața Republicii nr.28, CP 320026) sau transmise prin e-mail :[email protected] la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin. Data limită pentru depunerea cererilor este 15 mai 2020, inclusiv, pentru producția care urmează să fie valorificată până la data de 15 iunie 2020, inclusiv, cu specificaţia că documentaţiile necesare pot fi găsite pe site-ul instituţiei. Documentele justificative care atestă valorificarea producției de tomate obținute în spații protejate se vor depune la sediul DAJ CS, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, împreună cu copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de oficiul fitosanitar județean.

Despre aşteptările DAJ CS pentru acest an, extrem de dificil, nu doar pentru România, purtătorul de cuvânt, ing. Liviu Munteanu, a precizat: „În anul 2019, 47 de legumicultori s-au înscris în acest program, ceea ce este extraordinar pentru județul Caraș-Severin. Sperăm ca în acest an să avem cel puțin la fel de mulți beneficiari ai ajutorului de minimis pentru tomate în spații protejate. Avem calitate, producătorii noștri sunt cunoscuți în piețe și trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu gustul Banatului Montan“.

JCS-Alexandra Gorghiu