Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – USR Caransebeș și-a prezentat o parte din candidații cu care va încerca să prindă între două și cinci mandate de consilieri locali. Iar apariția surpriză în tabăra useristă a fost cea a fostului viceprimar liberal Coco Galescu!

Alături de acesta, vor fi pe listă Dragoș Curelea, Sanda Bistrian, Camelia Rusulescu, Florin Damian, Flavius Rogovan, Lațcu Stroița și Vasile Miculeanici, după cum a rezultat din alegerile interne ale partidului. Cât privește un eventual candidat de primar din partea USR, s-ar merge pe mâna lui Felix Borcean, actualul primar liberal în acte, mai ales că și acesta și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat cu sprijin și din partea useriștilor.

„După cum știți, niciun partid nu și-a lansat candidatul, nici USR, doar se vorbește, deocamdată nu avem un candidat, așteptăm să vedem ce se întâmplă, nu avem multă experiență, suntem oameni noi, dar învățăm din mers, încercăm să vedem mișcările adversailor și atunci vom acționa. Am avut discuții cu Felix Borcean, mai ales că mă cunosc de-o viață cu el, se regăsește în USR, noi ne bucurăm, dânsul nu și-a lansat deocamdată candidatura, este membru PNL, PNL nu are încă un candidat, o să vedem ce se întâmplă. Am venit să-l susținem pe Felix Borcean, deocamdată nu există un candidat Felix Borcean la Primărie. Dacă Felix candidează și ne înțelegem sau o să avem noi candidatul nostru, nu știu… Deocamdată nici data alegerilor nu o avem…”, a spus președintele USR Caransebeș, Dragoș Curelea.

Și „cireașa de pe tort”, așa cum a fost prezentat Coco Galescu, a recunoscut că a ieșit din pădure și s-a apropiat de USR, deși fusese curtat și de partidele ecologiste, pentru că actualul primar are multe idei similare cu ale lui: „Sincer să fiu, eu sunt un tip orgolios, recunosc, eram în balanță să vin sau să nu vin la USR, ceea ce a înclinat în favoarea apropierii de USR a fost și faptul că Felix Borcean e apropiat de noi și eu l-am văzut și l-am regăsit în multele din ideile pe care le-am avut și eu. Are o calitate umană bună, dar nu are forța necesară pentru că nu a avut echipa necesară, am considerat că cei care avem un pic de energie să venim să-l sprijinim. Eu nu am venit ca să fiu eu primar, nici măcar viceprimar, ci ca să sprijin un candidat, că atât de bine mi-a fost anii aceștia, la pădure… Mai în glumă, mai în serios, am ieșit din pădure și când am văzut ce opțiuni există la alte partide pentru Primărie!”.

Cu proiectele pe care le propune USR caransebeșenilor, dar și cu alte declarații interesante ale liderilor locali ai acestei formațiuni, vom reveni!

JCS-R.M.