Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă în cazul gunoiului menajer lucrurile sunt clare, platformele de colectare selectivă având containere colorate şi cu mesaje clare, astfel încât toată lumea ştie ce şi unde trebuie să arunce, nu la fel se întâmplă atunci când, ocazional, trebuie să duci la gunoi mobila veche, resturi vegetale sau bucăţi din vreun perete.

Şi pentru că poliţiştii locali sunt tot cu ochii pe felul în care reşiţenii respectă colectarea selectivă, municipalitatea a publicat câteva reguli vizând categoriile de deşeuri pe care nu le aruncaţi zilnic. „Ca urmare a mai multor sancțiuni aplicate celor care nu respectă depozitarea corectă a deșeurilor, vă readucem la cunoștință modalitatea de depunere a deșeurilor, altele decât cele reciclabile“, informează municipalitatea.

Deşeurile voluminoase – mobilier, geamuri, uși etc. – se depun lângă platformele de colectare selectivă în fiecare joi, anunțând, în prealabil, operatorul de salubritate.

Deşeurile vegetale – gard viu, crengi, frunze etc. – se depun lângă platformele de colectare selectivă în fiecare marți și joi, anunțând, în prealabil, operatorul de salubritate.

În cazul deşeurilor provenite din construcţii, din demolări – moloz, ciment etc. –, este interzisă depozitarea lor lângă platformele de colectare selectivă. Pentru ridicarea lor este necesară contactarea operatorului de salubritate la numărul de telefon 0355/492.963 sau la 0737/770.526. Această operațiune se face contra cost!

„De asemenea, vă reamintim că aveți obligația, în cazul deșeurilor menajere, să le depuneți în containerele corespunzătoare (sticlă/plastic/hârtie). Nerespectarea condițiilor de depozitare se sancționează contravențional cu sume cuprinse între 500 și 2.500 lei, conform prevederilor H.C.L. nr. 69/2014“, informează municipalitatea reşiţeană.

A.M.