CARANSEBEŞ – Secția de Neurologie a spitalului din Caransebeș s-a îmbrăcat în haine noi, după ce în ultimul an a cunoscut un amplu proces de reabilitare. Și asta datorită unui medic inimos, Ana Mationi, dar și a altor persoane sau instituții care i-au întins o mână de ajutor în transformarea secției într-una care să ofere condiții decente pacienților. Iar luni dimineața, la primă oră, mulți medici și asistente, dar și oficiali locali, au venit să vadă cum ar trebui să arate o secție dintr-un spital.
„Sunt 41 de paturi, 12 saloane, investiția a fost una importantă, dar la un moment dat nu am mai ținut socoteala. Vorbim de câteva zeci de mii de lei, m-am bucurat și de sprijinul financiar al unor persoane generoase, care au răspuns pozitiv solicitării mele de a ajuta la reabilitarea secției de Neurologie, nu doar eu am contribuit. Ne-au ajutat doctorul Tocuț, doctorul Olaru, colegii de la Cardiologie, bisericile ortodoxă și adventistă, le sunt recunoscătoare, este o mare satisfacție să văd o imagine mult îmbunătățită a secției. Am renovat mai multe saloane, spațiile comune, adică băile pentru personal și pacienți, oficiul cu cele două săli, fosta magazie a fost recompartimentată și au rezultat trei spații (vestiar, magazie, cabinet asistentă șefă), am renovat și camera de gardă, coridorul și holul de la intrare. În proporție de 70-80 la sută secția este renovată”, ne-a spus medicul neurolog Ana Mationi.
La Neurologie sunt între 150 și 200 de pacienți internați lunar pe secție, care acum vor beneficia de condiții mult mai bune, fapt remarcat și de primarul Felix Borcean, prezent la eveniment alături de viceprimarul Marius Isac, dar și de alți consilieri locali sau județeni. „M-a surprins discreția cu care s-a lucrat, s-a lucrat bine, s-a lucrat atent și rezultatele au fost pe măsură. Doamna doctor Mationi merită cele mai multe laude, o felicit, este de apreciat implicarea dumneaei, a bisericii, indiferent de religie, și a altor persoane private. Dar este un caz destul de singular în peisajul acesta al spitalului, cu atât mai mult merită evidențiat. Exemplul doamnei Mationi ar trebui urmat de cât mai multe persoane, de ce nu și din spital. Așa s-ar putea transforma imaginea, nu pozitivă, a acestui spital, atât de întors pe toate fețele în presă. Beneficiari sunt și pacienții, care vor avea condiții decente, dar și cei care lucrează aici”, a punctat edilul.
Ultima acțiune de renovare a secției de Neurologie a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a avut loc în 2009, dar nu a fost de anvergura celei din ultimul an.