REŞIŢA – Despre aşa-numita valorificare a obiectivului, primarul spunea că este, de fapt, un termen mai elegant pentru distrugere. Dar pe locul demolării va fi amenajată o staţie modernă.
Un proiect vizând staţia de autobuz de la Intim, pe sensul de mers dinspre Renk, spre Centrul Civic, a ridicat interes din partea aleşilor reşiţenilor. Iniţiativa supusă aprobării consilierilor viza „scoaterea din funcţiune, casarea, demolarea şi valorificarea staţiei de autobuz situată în municipiul Reşiţa, Bulevardul Republicii nr. 1 (zona Intim, sens sus)“. Consilierul local Mirel Sabo s-a arătat interesat de felul în care se vor face valorificările, iar primarul Ioan Popa a luat în mâini frâiele explicaţiilor: „Mă rog, era un termen aşa, mai generos, pentru distrugere“, generând câteva chicoteli de amuzament. Proiectul, care vizează demolarea vechii staţii de autobuz şi a chioşcului de sub acoperişul acesteia, urmăreşte de fapt modernizarea zonei.
Din expunerea de motive, purtând semnătura primarului Popa, am putut afla că, încă din 1992, între Consiliul Local şi diverşi agenţi economici au fost încheiate contracte de asociere, pentru construirea unor staţii de autobuz multifuncţionale, printre care şi cea de la Intim, care au inclus şi spaţii de desfacere cu amănuntul a unor produse. După un deceniu, în 2002, staţiile au devenit proprietatea Primăriei, care a transformat contractele de asociere într-unele de închiriere. La sfârşitul aceluiaşi an, printr-un OUG, Guvernul a impus ca, în perimetrul staţiilor de autobuz, să nu existe nimic altceva decât spaţii de aşteptare pentru călători sau pentru comercializarea legitimaţiilor de transport. Iar acum, când staţia este liberă de sarcini, „în locul acesteia se va amplasa o staţie nouă, modernă, care îndeplineşte condiţiile de legislaţie şi urbanistice. Arăt faptul că, în urma casării, se doreşte valorificarea elementelor componente rezultate în urma demolării, sumele rezultate în urma valorificării acestora, după deducerea cheltuielilor aferente cu casarea (respectiv demontarea, dezmembrarea, transportul etc.) se fac venituri la bugetul local“, se arată în documentul citat, purtând semnătura primarului.