Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Motivul principal al demisiei Cristinei Bacer a fost evidenţiat de consilierul judeţean Paul Purea.

Ştiţi că în urmă cu o lună de zile managerul Spitalului Judeţean Reşiţa a vrut să demisioneze, iar situaţia era destul de delicată pentru că nimeni nu se prea înghesuie să conducă în ziua de azi o instituţie sanitară. Şi asta pentru că problemele financiare cocoşează spitalele din toată România, nu doar din Caraş-Severin. Cristina Bacer, în urma discuţiilor avute cu preşedintele Silviu Hurduzeu, a revenit asupra demisiei şi conduce în continuare cea mai importantă instituţie sanitară din judeţ.

La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean, medicul Paul Purea a vorbit despre principalul motiv care a stat la baza dorinţei lui Bacer de a demisiona: lipsa fondurilor, care ducea implicit la neputinţa de a achiziţiona aparatură medicală. „Ar fi fost o demisie justificată. Însă, personal, mi-am luat angajamentul de a pleda în Consiliul Judeţean pentru fondurile necesare investiţiilor, acest consiliu fiind custodele Spitalului Judeţean. Noi, toţi consilierii judeţeni, trebuie să pledăm pentru acest spital, parlamentarii noştri trebuie să facă asta. Domnul Mocioalcă este singurul care a ajutat cu milioane de lei de lei activitatea Spitalului Judeţean. Îi rog pe toţi să se mobilizeze pentru că altfel nu vom putea face nicio investiţie serioasă, iar actul medical va avea de suferit“, a spus Purea.

Şeful judeţului, Silviu Hurduzeu, a precizat că a făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii şi cel al Finanţelor Publice privind arieratele SJU. „De asemenea, am făcut şi o situaţie cu investiţiile făcute de Consiliul Judeţean la SJU pentru că se pare că există posibilitatea ca o parte din banii investiţi în spitale să fie recuperată de autorităţile administrativ-teritoriale“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, forul decizional judeţean a aprobat majorarea bugetului Spitalului Județean de Urgență Resița cu sumă de 350 mii lei. Această sumă este necesară pentru dotarea cu aparatură medicală ce urmează a fi achiziţionată: „Troliu de depozitare – accesoriu al mesei de operații radiotransparentă”, „Pompă de îmbălsămare“, „Hotă cu exhaustare a noxelor patologice“, „Gazcromatograf Agilent 6890N“, „Electrocauter chirurgical pentru ortopedie“ – 2 bucăți și o „Etuvă de sterilizare 115 dm3“.