REŞIŢA – Potrivit primarului Nelu Popa, o hârtie aşteptată din capitală ar putea da drumul angajării a 600 de persoane pentru a redeschide porţile Arsenal.
După ce Ministerul Apărării Naţionale şi cel al Economiei au anunţat semnarea actelor vizând producţia de transportoare blindate, Ioan Popa, primarul Reşiţei, spune că acestea sunt de bun augur pentru municipiul de pe malurile Bârzavei. Într-unul dintre cazuri, este vorba despre producătorul german Rheinmetall, care ar putea revigora industria reşiţeană de armament.
„Sincer, este un subiect la care lucrăm cel puţin de jumătate de an, noi, administraţia publică locală, eu ca primar, împreună cu Rheinmetall, a precizat Nelu Popa în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 19 martie. Suntem în faza de aşteptare a unui memorandum semnat la Bucureşti, de către Ministerul Apărării cu Rheinmetall, după care lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Adică, acest memorandum se va semna între Rheinmetall şi Arsenal. Dorinţa este să se producă transportoare blindate la Moreni, şi turela şi aparatele de tragere să fie executate la Reşiţa, la Arsenal. Practic este vorba despre 486 de unităţi, de transportoare. În proiect, din ceea ce ştiu eu, la Reşiţa ar trebui să se creeze 600 de locuri de muncă, şi există comenzi propuse de Rheinmetall, care este cel mai mare producător de armament din Europa, cu o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de euro pe an. Practic au comenzi pe următorii 25 de ani. Sper să iasă acest proiect, ar fi o reuşită şi pentru că cele 600 de locuri de muncă, sunt unele de înaltă calificare, în consecinţă sunt bine plătite. Eu m-aş bucura pentru că sunt convins că ne-ar reveni acasă mulţi dintre cei care sunt profesionişti în domeniu şi sunt plecaţi la ora asta în Timişoara sau chiar în Austria sau în alte ţări, unde lucrează mecanică fină sau pe maşini cu comandă numerică. Aşteptăm memorandumul de la Bucureşti“.