Caraş-Severin, Romania

Cu toate că ceaţa nu s-a risipit, cei prezenţi pe munte au încercat să se bucure de stratul mare de zăpadă, fie s-au dat cu sania, fie au apelat la schiuri sau chiar la cele mai inedite metode… sacul. Cei mai mici au urmat chiar şi câteva ore de iniţiere în tainele frumosului sport, schi, iar adulţii au optat pentru gustosul vin fiert de la… Cornel.

Fără curent, căldură…

De ani de zile pe Semenic vin turişti din tot vestul ţării, chiar şi din alte judeţe mai îndepărtate. Dar după părerea unora, de câţiva ani străbat drumul cam degeaba. Sau, mai bine zis, mult prea costisitor

„Noi venim din Timişoara şi de fiecare dată remarcăm faptul că pe an ce trece preţurile sunt tot mai mari, iar locurile de cazare sunt tot mai puţine“, ne-a declarat Adrian Nemeş, din Timişoara. Alina Tomoioagă, din Arad, ne-a povestit că

„Omul de rând nu are posibilitatea să mai viziteze staţiunea, deoarece se confruntă cu fel şi fel de probleme financiare. Cel mai rău este atunci când ninge mai tare şi este foarte frig. În staţiune se taie curentul, apa, sau alte servicii“.

Condiţii de drum

La sfârşitul săptămânii trecute drumul spre Muntele Semenic a fost mult mai accesibil ca altădată. Lucrătorii din cadrul S.C. Drumuri şi Poduri Caraş-Severin, au reuşit să asigure buna desfăşurare a circulaţiei.

Totuşi, au fost şoferi cu mai puţină experienţă, care au produs câteva mici blocaje. Cu toate că stratul de zăpadă era prezent pe şosea, înainte de Prislop, împătimiţii muntelui considerau că este corect să oprească în mijlocul drumului să-şi echipeze autoturismul corespunzător.

Mianda Mladin