Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Voleibaliștii echipei de pe Timiș și Sebeș au trecut în minim de seturi de CS „U” Cluj, dar s-au întrebuințat serios pentru cele 3 puncte.

În prima etapă a fazei a II-a a Diviziei A1, Banatul Caransebeș a dat piept în fața propriilor fani cu ocupanta penultimului loc al clasamentului, CS „U” Cluj. Cu un lot subțiat de accidentări, gugulanii s-au chinuit în fiecare din cele 3 seturi, toate disputate după același tipar: început ezitant al gazdelor, Clujul mai tot timpul la conducere, cursă de urmărire pentru bănățeni și finaluri dramatice de set câștigate de gazde. A fost 3-0 pentru Banatul după mai bine de 90 de minute de joc, pe seturi 25-23, 31-29 și 25-22, în ultimul parțial elevii lui Răzvan Parpală și Fabian Birău întorcând rezultatul după ce au fost conduși de mai multe ori chiar și la diferențe de șapte puncte.

„A fost un meci cu oscilații în joc și de partea noastră, și de partea Clujului, însă am gestionat bine finalurile de set și am câștigat trei puncte. Am avut în teren cinci jucători sub 23 de ani, doi chiar de la Oțelu Roșu, Diaconescu și Gemănariu. A mai intrat și colegul Birău să ne ajute pentru că am avut 3 accidentați pentru acest joc, deci cu trei jucători cărășeni în teren am fost peste echipa din Cluj azi. Este foarte greu pentru noi, am avut și avem probleme de sănătate la Eminovic, Kullo și Sufa, sper să-i recuperăm pe primii doi și să avem un sfârșit de campionat bun”, a punctat antrenorul Banatului, Răzvan Parpală, la finalul jocului.

Banatul face 27 de puncte în clasament și-și păstrează poziția a opta, însă pentru gugulani urmează un program foarte greu cu meciuri miercuri-sâmbătă-miercuri, la Baia Mare și acasă cu Piatra Neamț și Bacău.