Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nicoleta Poganu, un model de luptă cu limitele impuse de boală, un exemplu pentru mulți.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, deține atestat de competență lingvistică în limba engleză, colaborează cu organizații pentru protecția animalelor şi lucrează în domeniul protecției muncii. Nimic neobișnuit, am crede. Dar dacă ținem cont că Nicoleta se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile sau privim tinerii sănătoși, tot mai seduși de tehnologie?

„În situația mea, ai două variante: te complaci, și așa te distrugi singur, sau îți accepti condiția și lupți. Așa văd eu viața. Mă consider un om energic și trebuie să fac ceva tot timpul”, spune Nicoleta. În anii facultății, și nu numai, mama i-a fost alături. Apoi cu greu a găsit un loc de muncă la o firmă din județ care făcea angajări la domiciliu. Colegii o ajută mult prin faptul că, făcând muncă de teren, îi aduc actele de care trebuie să se ocupe. Despre voluntariatul pe care-l desfășoară, Nicoleta crede că protecția animalelor ține de civilizația unei societăți și-ar vrea ca lumea să înțeleagă asta.

„Celor în situația mea, le transmit să aibă putere și dorința de a-și depăși limitele, să lupte cu demnitate și onoare. Cel mai important pentru a te integra și a avea un nivel cultural ridicat este să fii vertical”, a mai spus Nicoleta.