REŞIŢA – Unii sunt nemulţumiţi din cauză că pentru cele mai dorite destinaţii numărul de bilete este redus.
Ca în fiecare an, în această perioadă s-a produs o aglomeraţie a cererilor de bilete de tratament distribuite prin Casa judeţeană de Pensii. La nivelul instituţiei cărăşene au fost repartizate pentru anul 2015 un număr total de 2.329 de bilete de tratament, în condiţiile în care au fost depuse circa 2.500 de solicitări.
Pentru tratamentul cardio-vascular, repartizarea s-a făcut la Buziaş, Covasna şi Vatra Dornei (în total 1.097 bilete), pentru cel digestiv la Căciulata, Călimăneşti, Olăneşti şi Sângeorz (131 bilete), pentru ginecologie-reumatologie la Sovata (15 bilete), pentru reumatologie-căi respiratorii la Govora, Slănic Prahova şi Târgu Ocna (81 bilete), pentru reumatologie-digestiv la Căciulata (27 bilete), pentru tratamentul reumatismal la 1 Mai, Amara, Bala, Calacea, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Băile Herculane, Lacu Sărat, Moneasa, Neptun şi Techirghiol (929), iar pentru cel reumatismal-ginecologie la Amara, Eforie Nord, Saturn (total 49 bilete).
Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile. „Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, în funcţie de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de următoarele criterii specifice: dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii doi ani, categoria de pensie şi cuantumul total brut al drepturilor de pensie. Biletul repartizat poate fi eliberat următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj, biletul fiind considerat disponibil cu şapte zile înainte de începerea seriei“, a precizat Manuela Maliţa, director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin.