REŞIŢA – Reşiţenii vor putea arunca, două zile pe săptămână, între anumite ore, resturile rămase de la curăţarea şi toaletarea spaţiilor verzi.
În ultima vreme tot mai mulţi reşiţeni s-au plâns de faptul că, în municipiu, crengile rupte de precipitaţii sau resturile rămase în urma toaletării vegetaţiei rămâneau pe trotuare iar şi nimeni nu făcea nimic pentru a le ridica, nici măcar angajaţii operatorului de salubritate, care spuneau că o asemenea activitate nu le intră în sarcină. Dacă oamenii tund iarba sau gardul viu, angajaţii firmei bucureştene nu ridică acest gen de deşeuri, deşi le intră în atribuţii măturatul trotuarelor unde sunt lăsate acestea.
„Obiectul lor de activitate este ridicarea deşeurilor de pe stradă şi din parcuri. Într-adevăr, direcţia noastră ridică materialul vegetal rezultat din cosire sau din tunderea gardului viu. (…) Şi noi am monitorizat această situaţie“, a explicat Titiana Cătană, directorul tehnic al Primăriei Reşiţa, care a precizat că situaţia există în multe zone din municipiu.
În consecinţă, aleşii urbei au modificat regulile stabilite pentru buna gospodărire a oraşului, introducând o nouă prevedere, astfel ca deşeurile vegetale rezultate din curăţarea sau igienizarea zonelor verzi din jurul imobilelor să poată fi depozitate lângă platformele şi tomberoanele de gunoi, timp de două zile pe săptămână, urmând ca acestea să fie ridicate de către personalul abilitat.
„Era necesar un proiect vizavi de gospodărirea oraşului. Au fost stabilite două zile pe săptămână când deşeurile rezultate în urma strângerii de vegetaţie din oraş să fie preluate şi transportate. Aceste zile sunt marţi şi joi, au fost stabilite şi orele, de la 8.00 dimineaţa la 20.00 seara, şi cred eu că prin asta s-a făcut lumină şi în acest caz“, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.
Antoniu Mocanu