Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia de Plăţi şi Inervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin a finalizat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele şi măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru anul 2014.

Astfel, în intervalul 3 martie – 10 iunie, au fost depuse un număr de 23.300 cereri, pentru o suprafaţă de 187.000 de hectare. Cele mai mari suprafeţe solicitate la plată se regăsesc în zonele Oraviţa, Berzovia, Măureni, Ramna, Valeapai, Valea Bistrei şi Valea Timişului, menţionează Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraş-Severin.

Reamintim că perioada de depunere a cererilor a fost între 3 martie şi 15 mai, pentru intervalul 16 mai – 10 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Nici o cerere de sprijin depusă după data de 11 iunie nu mai este admisă. Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.