Caraş-Severin, Romania

OBREJA – Cetăţenii comunei se pregătesc să-şi aleagă primarul la finalul lunii mai.

În data de 25 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, singura localitate cărăşeană în care se va desfășura proces electoral pentru alegerea primarului este Obreja. Cu câteva zile în urmă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a emis şi ordinul privind numerotarea circumscripţiei elecorale pentru alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar.

Prin urmare, a fost numerotată „Circumscripţia electorală comunală nr. 1 Obreja“, pentru alegerile locale parţiale din data de 25 mai 2014, nefiind nevoie de birou electoral judeţean în aceste condiţii. Data alegerilor europarlamentare va coincide şi cu scrutinul pentru cele 13 colegii parlamentare rămase vacante prin plecarea, condamnarea la închisoare sau decesul unor senatori şi deputaţi, ca şi pentru primăriile din ţară rămase fără primari sau fără consilii locale.

Zilele trecute a avut loc şi tragerea la sorţi pentru stabilirea poziţiei candidaţilor formaţiunilor politice pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, ordinea fiind: Partidul Democrat Liberal, Partidul Mişcarea Populară, Uniunea Democrată Maghiară din România, Alianţa Electorală PSD – UNPR – PC, Partidul Naţional Liberal şi Partidul România Mare. În a doua etapă a tragerii la sorţi a fost desemnată ordinea pe buletinele de vot a formaţiunilor politice care nu au membri în Parlamentul European. Aceasta este: Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Ordinea candidaţilor independenţi este: Ungureanu Georgiana Corina, Filip Constantin Titian, Liga Dănuţ, Purea Paul, Capsali Pericle Iulian, Costea Peter, Diaconu Mircea, Dăeanu Valentin Eugen.

Flavius Rotariu