Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În urma activităţilor efectuate de către poliţiştii cărăşeni, anul trecut au fost încarcerate un număr total de 281 persoane, au fost puse în libertate 65, iar un număr de 219 persoane au fost transferate la penitenciar.

De asemenea, au fost efectuate un număr de 430 misiuni de escortă pentru însoţirea persoanelor reţinute/arestate la instanţe, parchete sau alte instituţii. „Activitatea de cercetare pe linia instrumentării şi soluţionării cauzelor penale a avut ca obiective prioritare: optimizarea activităţii profesionale, a eficienţei, calităţii, operativităţii, a finalităţii judiciare, îmbunătăţirea indicatorilor muncii, consolidarea colaborării între formaţiunile operative şi a parteneriatului cu unităţile de parchet precum şi eliminarea eventualelor neajunsurilor şi disfuncţiilor”, a precizat cms. şef Grigore Stolojescu, şeful Inspectoratului cărăşean de Poliţie.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul instituţiei s-au aflat în lucru 20.147 cauze şi lucrări penale (7.500 din anul anterior, 12.647 înregistrate în acest an), au fost soluţionate 12.793 dosare penale (cauze şi lucrări penale), 3.413 cauze penale şi 9.310 lucrări penale, din care 20 cauze complexe de natură economică. Totodată, au rămas în lucru 7.424 lucrări şi cauze penale.