BOCŞA – Riscul evacuării planează asupra unui număr de 20 de familii bocşene, administraţia oraşului susţinând că e vorba de şantaj.Colonia Oltului din Bocşa ridică o nouă problemă în mica urbe de pe malurile Bârzavei. Şi asta pentru că societatea bucureşteană care a preluat fostul CMB vrea să-i evacueze pe actualii locatari ai unui număr de 17 locuinţe de pe un teren din Colonia Oltului. Este vorba despre aproximativ 20 de familii, numărând circa 100 de suflete, unii dintre ei locuind acolo de 30-40 de ani. Însă pe acele spaţii, potrivit administraţiei bocşene, nimeni n-a plătit vreodată impozite şi taxe. Locuinţele au fost, iniţial, barăci ale celor care au construit uzina, iar primarul Bocşei, Eugen Cismăneanţu, spune că, de fapt, societatea care ameninţă oamenii cu evacuarea vrea să şantajeze administraţia locală, care nu le-a putut ceda un drum şi un lac, aparţinând oraşului.
„Au cerut sume exorbitante. Mi se pare strigător la cer ca, pe o locuinţă cu o suprafaţă de 47-200 de metri pătraţi, să ceri 80.000 de euro, în condiţiile în care aceste imobile au o valoare de aproximativ 4.000 de euro. Mai mult, au cumpărat CMB cu 29 de miliarde de lei vechi, adică 800.000 de euro în 2004, iar în 2007 au venit să ceară 80.000 de euro pe o baracă. Din cele 17 imobile intenţionează să-şi scoată investiţia, în condiţiile în care au cumpărat la un preţ de nimic“, explică primarul.
Specialiştii în drept spun însă că administraţia bocşeană ar putea emite, de urgenţă, avize de urbanism şi autorizaţii de construire, urmând să facă intabulările pe proprietarii reali ai locuinţelor. Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al doamnei manager din spatele societăţii bucureştene, însă aceasta avea telefonul mobil închis, la fixul companiei răspunzând o altă societate, având ca profil activităţi de contabilitate.
Antoniu Mocanu