Caraş-Severin, Romania

LUNCAVIŢA – După alimentarea cu apă urmează inaugurarea sistemului de canalizare, atât la Verendin, cât şi la Luncaviţa. Primăria comunei aşteaptă ultima tranșă de bani, de nouă milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor cuprinse în cadrul Măsurii 322, derulată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală şi finanțată de Uniunea Europeană. Proiectul cuprinde lucrări de modernizare a infrastructurii rurale, precum asfaltarea unor drumuri (tronsonul dintre comuna Luncaviţa şi satul Verendin) şi amenajarea reţelei de canalizare, cu stații de epurare, în cele două localități.

„Suntem pe ultima sută de metri cu acest proiect, pentru care mai avem de primit ultima tranşă de bani. Urmează racordarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare“, ne-a declarat primarul comunei Luncaviţa, Ion Velescu, cel care a mai explicat că fără finanțarea europeană, de 2,5 milioane de euro, cele trei lucrări nu s-ar fi realizat „nici într-o mie de ani“.

Discuțiile au continuat apoi cu o altă lucrare aflată în derulare, şi care, în prezent, este realizată în proporție de 70-80%. „Ne-am dorit foarte mult să obținem finanțare pentru o bază sportivă. De fapt, este un teren multifuncțional, cu teren sintetic, grupuri sanitare, vestiare, nocturnă şi parcare. Este o investiție de aproximativ 700 de mii de lei, finanțată în baza Ordonanței 7/2006, ce ar fi trebuit finalizată până acum. Cum însă banii au venit greu de la Guvern, la fel de greu s-a făcut şi plata către constructor. Astfel că, nici acesta nu a respectat graficul, dar nici noi. Sper, totuşi, să se redeschidă liniile de finanțare şi să ne primim restul banilor, pentru a încheia lucrarea cât mai curând“, a concluzionat Velescu.

Roxana Bălan Nafiru