Caraş-Severin, Romania

Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş are un manager nou, începând cu luna septembrie 2012.

Domnule prof. Valeriu Radu v-aţi familiarizat cu noua funcţie?

Valeriu Radu: Da, m-am acomodat şi familiarizat cu funcţia de director al clubului. Am format o echipă cu un Consiliu de Administraţie şi Profesoral competitiv prin care să avem o bună colaborare şi aceleaşi obiective de a promova şi îmbunătăţi rezultatele sportive. De asemenea, prin pregătirea şi încadrarea cadrelor didactice, avem profesori-antrenori cu o bună experienţă şi dedicaţi meseriei, şi reprezentanţi la nivelul federaţiilor de specialitate cum ar fi domnul prof. Cristian Dragomir, antrenor emerit.

 

Cu ce probleme s-a confruntat clubul, în ultimul trimestru al anului 2012?

V.R.: Deşi am trecut printr-o perioadă tulbure şi agitată datorită neîncrederii întregului colectiv din unitate, la numirea mea în funcţia de director, pe parcurs activitatea s-a materializat prin relaţii de bună colaborare. Probleme au fost şi sunt în primul rând de ordin material, datorită bugetului. Cu toate că am reuşit ca toate secţiile să participe la competiţiile în care am fost angrenaţi sportivi. Dar, din păcate, nu am mai avut posibilitatea de a premia sportivii cu performanţe meritorii din clubul nostru şi asigurarea unui stagiu de pregătire centralizată pe perioada de iarnă.

 

Aţi întocmit bilanţul pe anul 2012?

V.R.: L-am realizat. Deşi am venit în ultimul trimestru al anului în funcţia de director, pot să spun că pe plan sportiv avem rezultate foarte bune. La secţia de atletism numeroasele medalii obţinute la cros şi la Cupa României suntem pe locul întâi pe ţară, la cluburi. De asemenea şi secţia de lupte greco-romane şi-a adus aportul la obţinerea de medalii, prin revenirea antrenorului Dumitru Toc, la Catedra de Lupte a CSŞ Caransebeş. La nivelul secţiilor de volei şi fotbal avem rezultate satisfăcătoare ţinând cont de nivelul ridicat al echipelor participante în competiţie. Acest bilanţ al rezultatelor sportive se datorează în primul rând cadrelor didactice, sportivilor fapt pentru care vreau să le mulţumesc, precum şi fostei conduceri a clubului. Pe plan investiţional fiind chiar ultimul trimestru al anului bugetul nu a permis realizarea unor investiţii majore.

 

Ce proiecte de viitor aveţi?

V.R.: În primul rând doresc să măresc numărul de grupe şi sportivi ai unităţii, prin înfiinţarea unei catedre de atletism şi o catedră de lupte libere, ceea ce ar fi un lucru benefic pentru club. Pentru anul 2013 şi în perspectivă unele dintre proiecte ar fi atragerea de fonduri din sponsorizare şi achiziţionarea unui microbuz şcolar foarte necesar unităţii noastre, prin sprijinul Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin. Apoi, dezvoltarea şi modernizarea unui cabinet metodic şi a bazelor sportive precum şi achiziţionarea de echipament sportiv şi ridicarea prestigiului unităţii, acestea fiind obiectivele mele majore. Iar ca obiective de performanţă, rezultate bune la secţiile de atletism, volei, fotbal şi lupte, pe perioada anilor următori. De asemenea promovarea sportiviilor din club în eşaloanele superioare şi loturile naţionale din cadrul federaţiilor de specialitate.

 

Mizaţi, în continuare, pe sprijinul autorităţilor locale, al domnului primar Marcel Vela?

V.R.: Binenţeles. Colaborarea noastră este foarte bună, deoarece Primăria Municipiului Caransebeş ne sprijină în toate acţiunile noastre, punându-ne la dispoziţie toate bazele sportive din municipiu, unde noi ne desfăşurăm activitate sportivă. După cum se ştie, domnul primar Marcel Vela este un iubitor al sportului, şi, împreună cu echipa dumnealui de consilieri a dus la reînfiinţarea echipelor de volei feminin şi masculin, în Divizia A2, unde sunt promovaţi actuali şi foşti sportivi ai clubului. şi, pe această cale vreau să le mulţumesc pentru sprijinul, susţinerea şi colaborarea foarte bună pentru promovarea sportului caransebeşean. De asemenea şi la nivel judeţean avem o colaborare foarte bună cu Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.