Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Viața poate deveni foarte aglomerată, deci este important să profitați la maximum de timpul de exerciții fizice. În afară de alegerea unei săli de fitness frumoase, a unui antrenor personal excelent și a unei perechi de adidași funcționali, purtarea hainelor de compresie potrivite vă poate îmbunătăți performanța.

Asigură suport

Purtarea bluzelor și șosetelor de compresie poate oferi un sprijin mai bun și vă poate stabiliza părțile corpului în timp ce vă antrenați. Pe măsură ce faceți sport, articolele de îmbrăcăminte de compresie vor adăuga presiune mușchilor și vor susține o parte din efort. O astfel de presiune vă ajută circulația sângelui, ceea ce sprijină procesul de recuperare pe măsură ce faceți sport.

Oferă respirabilitate

Deși echipamentul de compresie este strâns, este respirabil. Multe hanorace de bărbați de compresie sunt realizate pentru a permite circulația aerului, ajutând utilizatorii să rămână răcoriți în timpul exercițiului.

Reduceți durerea musculară

Cercetările au descoperit că purtarea articolelor de îmbrăcăminte de compresie este eficientă în eliminarea durerii și oboselii musculare. Acest efect nu se întâmplă numai atunci când le purtați în timpul exercițiului, ci durează și până după antrenamente.

Prin urmare, veți putea performa mai bine pe o durată mai lungă. În plus, purtarea articolelor de îmbrăcăminte de compresie poate preveni sau întârzia apariția durerii musculare.

Îmbunătățiți recuperarea

Purtarea hainelor de compresie ajută la accelerarea procesului de reconstrucție a mușchilor după exerciții. Aceste articole de îmbrăcăminte ajută la reducerea oboselii musculare și la creșterea tensiunii arteriale, ceea ce este util pentru vindecarea țesutului muscular rupt și reconstruirea mușchilor. În plus, etanșeitatea acestor produse poate ușura umflarea.

Îmbunătățiți flexibilitatea

Una dintre cele mai proeminente caracteristici ale îmbrăcămintei comprimate este elasticitatea. Când faceți mișcare, aceasta implică o mulțime de mișcări diferite, cum ar fi întinderea, ridicarea și extinderea. Îmbrăcămintea de compresie este o alegere perfectă care vă sprijină cu toate acele mișcări și nu vă va reține.

Unii oameni s-ar putea bucura de confortul de a purta haine largi în timpul exercițiilor fizice. Cu toate acestea, purtarea acestor tipuri de articole vestimentare largi poate fi periculoasă. Purtând haine mai strânse, flexibilitatea echipamentului vă permite să faceți mișcare bine și în siguranță.

Oferă confort

Antrenamentul este un moment bun pentru relaxare și purtarea de haine confortabile poate face exercițiile fizice mai plăcute. Când purtați îmbrăcăminte compresivă, aceasta va exercita presiune asupra pielii. Luați ca exemplu pantaloni scurți de compresie – coapsa și zona inferioară vor putea simți presiunea.

Nu numai atât, aceste articole de îmbrăcăminte provoacă, de asemenea, mai puține frecări în comparație cu îmbrăcămintea tradițională de sport.

Stați uscat

Articolele de îmbrăcăminte de compresie, cum ar fi topurile, sunt fabricate în cea mai mare parte din materiale din poliester sau nailon, care vă ajută să vă uscați mai repede după ce ați transpirat.

Aceste haine nu resping apa, dar sunt capabile să ridice apa în sus din material, astfel încât transpirația să poată fi adusă la suprafața hainelor pentru evaporare. Mulți dintre voi vă puteți raporta la experiența incomodă a îmbibării în transpirație, ceea ce face dificilă deplasarea. Pentru îmbrăcămintea din bumbac, transpirația va reduce chiar și capacitatea lor de compresie.

De aceea ar trebui să încercați echipamentele de compresie și să vă mențineți uscat atunci când mergeți la sală.

Performanță îmbunătățită

Îmbrăcămintea de compresie poate fi de ajutor pentru a vă crește performanța sportivă. Luați ca exemplu pantaloni scurți de compresie – poate îmbunătăți performanța la sărituri a sportivilor. Purtând pantaloni scurți de compresie, sportivii își pot recâștiga capacitatea maximă de sărituri chiar și după un antrenament intens.

Efort mai bine perceput

A avea un efort perceput redus înseamnă că este nevoie de mai puțin efort pentru un antrenament. Pentru cei care iubesc sporturile extreme sau cursele de anduranță, veți înțelege importanța efortului perceput redus.

Studiile anterioare au demonstrat că alergătorii de anduranță care poartă articole de îmbrăcăminte de compresie, cum ar fi pantaloni scurți și șosete, au un efort îmbunătățit perceput și consideră că antrenamentul sau exercițiile fizice sunt mai suportabile.