8,2 milioane lei pentru reabilitarea străzii Cpt. Smaranda Ion - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După aprobarea la jumătatea acestui an a documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţie (DALI), încet, încet, lucrurile s-au mişcat şi documentaţia tehnică pentru reabilitarea străzii Cpt.Smaranda Ion a primit undă verde din partea Consiliului Local Reşiţa!

De curând, prin votul dat, consilierii locali au aprobat proiectul tehnic şi principalii indicatori-tehnico economici, valoarea totală a lucrărilor de investiţie, potrivit devizului general, ridicându-se la 8.263.671 lei inclusiv TVA, din care pentru construcţii şi montaj a fost alocată suma de 7.322.871 lei. Obiectivul investiţiei este îmbunătăţirea legăturii Triaj-Dealul Lupacului, amenajarea intersecţiei DJ 581-strada Cpt.Smaranda Ion, în sens giratoriu, existând posibilitatea extinderii rutei de transport în comun pe strada 24 Ianuarie, prin crearea unei căi de întoarcere pentru vehiculele lungi.

Prin tema de proiectare s-a propus lărgirea părţii carosabile de la 3,5 metri cât este în prezent, la 5 metri. De asemenea, proiectul tehnic propune o lungime de sector reabilitat de 1,01 km cu trotuar pe o singură parte, având o lungime de 1,50 metri şi rigolă pe partea stângă de 0,75 metri. Locuitorii de pe această stradă, dar şi din împrejurimi, se vor bucura şi de un iluminat stradal modern, care potrivit documentaţiei va cuprinde circa 56 de stâlpi dotaţi cu corpuri LED (total 8550 W).

JCS-Nicoleta Moraru