Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Prima competiție din 2023 a secție de baschet de la CSM Reșița va începe în luna martie! Va fi un turneu mixt, iar reșițenii vor întâlni echipe din zona de vest a țării!

Legat de grupa mare, cea de U19, campionatul va începe abia în luna septembrie, iar până atunci antrenorul Miodrag Miloievici  trebuie să formeze o nouă echipă. La secția de baschet activează în prezent aproximativ 70 de copii de toate vârstele, dar în continuare sunt așteptați, la sala de la Eliade, băieți și fete care doresc să practice acest sport.

„În anul 2022 am participat la Campionatul Național U19 și am obținut rezultate notabile, dar din păcate, n-am reușit calificarea la turneul final. Am terminat campionatul, iar acum încercăm să formăm o nouă echipă. Patru jucători termină școala, am găsit alți șase și, bineînțeles, că ne vom înscrie și în campionatul viitor. În sezonul trecut am avut un copil de la Oțelu Roșu și unul din Caransebeș, dar acum au rămas doar tineri din Reșița. Grupa mare se pregătește la sala de sport a Colegiului Național <<Mircea Eliade>> din Reșița și avem legitimați la secția de baschet în jur de 70 de copii. Avem și grupă de fete, cu vârste cuprinse între 13-14 ani. Din data de 9 ianuarie am reluat pregătirea și aș vrea să înscriu o grupă mixtă la Campionatul de Vest, competiție ce va începe în luna martie. Campionatul de la grupa de U19 va începe în septembrie, deci încă de pe acum trebuie să formăm o echipă bună. Avem o perioadă lungă de pregătire, dar trebuie să formăm o nouă echipă, având în vedere faptul că jumătate dintre ei au plecat. În continuare avem sprijinul clubului CSM Reșița și al Primăriei pentru a participa la turneele programate în 2023”, a spus antrenorul Miodrag Miloievici, de la secția de baschet a CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru