7 Noiembrie, gata până la anu’ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 28,6 milioane lei, TVA inclus, investiți în reabilitarea bazinului-ruină din cartierul reșițean Luncă. Contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare la obiectivul amintit a fost semnat marți, 18 ianuarie, finanțarea venind prin Programul Operațional Regional 2014-2020!

Lucrările vor fi executate de către S.C Chris Sketch Art SRL din Reșița, termenul de execuție fiind de 12 luni. Peste un an, în zonă va funcționa un centru multifuncțional pentru activități artistice, educative, culturale și sociale.

Proiectul include demolarea construcțiilor existente, aflate în stare avansată de degradare, și construirea a două noi clădiri cu suprafață totală de aprox. 4226 mp. „Prin construirea noului centru multifuncțional, se are în vedere regenerarea zonei, aflată în acest moment într-un avansat stadiu de degradare, precum și a întregii zone Mociur. De utilitățile noii clădiri va beneficia întreaga comunitate”, se arată într-o postare a Primăriei Reșița.

Din aceeași postare aflăm că proiectul include și reabilitarea drumului de 916 m de acces spre zona Mociur din str. G.A. Petculescu, inclusiv a trotuarelor, amenajarea unei piațete pietonale de 1716 mp, lucrări de reamenajare a spaţiilor urbane din zonele de locuit, o parcare cu 30 locuri, plantarea de arbori şi reamenajarea spaţiilor verzi.

JCS-Ionel Ivașcu