60 de camere video vor vedea tot ce mişcă în Băile Herculane - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Administraţia publică locală va instala mai multe camere video în locurile publice, pentru o mai bună supraveghere a celor certaţi cu legea!

Chiar dacă mai durează până când lucrările la proiectele de reabilitare şi modernizare a oraşului-staţiune vor fi finalizate, deja încep să se observe schimbările. Pentru a proteja ce s-a reuşit să se construiască în ultimii ani, cu tot disconfortul creat locuitorilor şi turiştilor deopotrivă, administraţia publică locală începe să instaleze camere video în oraş. Asta pentru o mai bună supraveghere a celor certaţi cu bunul simţ şi, implicit, cu legea.

Primarul Cristian Miclău precizează: „Am achiziţionat încă de anul trecut 63 de camere video şi acum urmează să le instalăm. Acestea au fost achiziţionate din bugetul local şi vor fi montate la intrările în staţiune, în zona centrală, în parcări şi parcuri, în 35 de locuri publice, inclusiv la punctele de colectare selectivă a deşeurilor“.

Dealtfel, încă de anul trecut edilul a spus că singura soluţie pentru a-i trage la răspundere pe cei care aruncă gunoaiele pe unde apucă şi cum apucă, uneori chiar lângă containerele de colectare selectivă, este achiziţionarea unui sistem performant de supraveghere, care va avea centrul de control la sediul primăriei. Camerele video sunt, aşadar, cumpărate iar în cel mai scurt timp vor deveni funcţionale, deci aviz amatorilor!

JCS-Alexandra Gorghiu