Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa „Reșița” a reunit la start 50 de piloți din toată țara și din Bulgaria, care s-au întrecut pe celebrul traseu virajat din Valea Domanului! Aceasta a fost a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, iar cea de-a treia se va organiza în luna august, la Straja!

O noutate absolută pentru sezonul actual de viteză în coastă a fost prezența la startul traseului din Valea Domanului a doi piloți profesioniști, ce spre deosebire de ceilalți nu au pilotat prototipuri. Cei doi s-au prezentat la start cu două camioane.

Emil Ghinea (Norma M20F) a fost cel care s-a impus la finalul întrecerii, fiind cronometrat în cele două manşe cu timpul de 4 min 18 sec 704/1000 (2 min 09 sec 443/1000 în prima, respectiv 2 min 09 sec 261/1000, în a doua). Podiumul a fost completat de Octavian Ciovică (Radical SR8), la 039/1000, şi de Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 Cup), la 20 sec 318/1000.

Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a spus: „Important este că s-a organizat această etapă pe traseul din Valea Domanului și mă bucur că autoritățile locale au susținut acest eveniment. Etapa de la Reșița are deja o tradiție specială și cumva toți suntem datori, ca să nu zic obligați, să o ducem mai departe. A fost important că am fost la Reșița și mă bucur că, din nou, au venit foarte mulți spectatori pe traseu. La finalul etapei am văzut foarte mulți oameni venind de pe traseu și acest lucru mă bucură. De asemenea, mă bucur că și vremea a ținut cu noi. În prima zi, ploaia s-a pus după ce s-a încheiat concursul, iar în cea de-a doua, vremea a fost foarte bună. Sperăm că din această zonă să apară noi talente precum Werner Hirschvogel, Lucien Hora sau Mircea Pădurean. Aceștia au făcut istorie în motorsport. 50 de piloți au fost prezenți la această etapă, au venit din toată țara, dar și din Bulgaria. Sezonul competițional din Bulgaria a cam avut de suferit, nu s-au putut organiza competiții și mulți piloți au ales să participe la etapele din România”.

„Totul a decurs foarte bine, urcările au fost cronometrate foarte bine, iar traseul a fost, ca de obicei, excelent. Sper că piloții au fost mulțumiți. A fost o etapă reușită, cu mulți spectatori la start și pe traseu. Sâmbătă au fost antrenamentele, iar duminică a fost ziua de concurs, când fiecare a apăsat mai tare pedala de accelerație. Motoarele au mers foarte bine și mă bucur că toată <<floarea>> acestui sport a venit la această etapă de la Reșița. Mă bucură și faptul că prezența din Caraș-Severin printre piloți a fost destul de bună”, a declarat fostul pilot Lucien Hora, unul dintre organizatorii evenimentului.

Unul dintre cei mai buni piloți prezenți la această etapă, Octavian Ciovică, a spus: „M-am bucurat că am revenit la Reșița, m-am simțit foarte bine pe acest traseu, iar publicul a fost extraordinar. Obiectivul meu stabilit dinainte pe acest traseu a fost de 2:07. Pentru anul 2022 am o altă abordare. Anul trecut m-am luptat pentru titlul de campion tot sezonul, iar la final am făcut greșeli și am pierdut. Am câștigat prima etapă din acest sezon și sper ies învingător la final. Mașina pentru etapa de la Reșița a fost foarte bine pusă la punct, iar bugetul pentru acest sezon mi-a acoperit tot ceea ce aveam nevoie”.

JCS-Ștefan Moraru