46 de situații de urgență în 3 zile - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Incendiile de vegetație, fenomenele meteorologice periculoase, accidentele rutiere și acordarea de asistență persoanelor sunt doar câteva dintre situațiile care au necesitat intervenția salvatorilor!

Salvatorii cărășeni au făcut un scurt bilanț al perioadei 29-31 iulie, în care au fost gestionate 46 de situații de urgență produse pe raza raza județului Caraș-Severin.

Lista debutează cu incendiile de vegetație. Pompierii militari, în colaborare cu cei voluntari, au intervenit pentru stingerea unui număr de 7 incendii de vegetație uscată în localitățile Vărădia, Lupac, Topleț, Nermed, Sichevița, Obreja și Iam, fiind afectate 27 de hectare de teren. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

„În perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza uscăciunii și a temperaturilor ridicate. Astfel de incendii se extind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, existând posibilitatea propagării la locuințe sau alte construcții din apropiere. Pe această cale reamintim cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai după obținerea permisului de lucru cu foc“, dar și cu respectarea mai multor prevederi generale, după cum transmite ISU.

Salvatorii au derulat și intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase. S-a acționat pentru degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, pe raza localităților Bozovici, DN57B și Berzovia, DJ 572.

În privința accidentelor rutiere, în perioada de referință, pompierii militari au acționat pentru acordarea asistenței medicale și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere produse în localitățile Mehadia și Oțelu Roșu. La capitolul misiuni de prim ajutor, s-au înregistrat 35 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane. „În continuare, pompierii militari cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate“, încheie ISU.

JCS-Antoniu Mocanu