Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nici bicicliștii, nici pietonii n-au scăpat, 82, respectiv 42 dintre aceștia fiind sancționați contravențional. Asta în perioada 28 februarie- 3 martie, când cei de la Rutieră au aplicat nu mai puțin de 1.315 sancțiuni, dintre care 399 pentru viteză excesivă. Au fost de asemenea retrase 26 de certificate de înmatriculare!

16 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3, respectiv 4 luni. De asemenea, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Unul dintre exemplele de „așa nu!“ s-a înregistrat sâmbătă, 2 martie, la 17.55, când polițiștii bocșeni au tras pe dreapta, pe DN 58B, un autoturism care venea dinspre Reșița cu o fulminantă viteză de 115 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. La volan era un reșițean de 30 de ani care a ieșit pozitiv la consumul de psihoactive, fiind dus la spital pentru analize toxicologice. „În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate și a fost aplicată o sancțiune contravențională de 2.475 de lei, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.“, a precizat Poliția județului.

Alt „fumat“ a fost prins vineri, de 1 Martie, când polițiștii de la Drumuri Naționale și Europene au tras pe dreapta, pe DN 6, în apropiere de Petroșnița, autoturismul condus de un cetățean turc de 37 de ani. „A fost testat cu aparatul din dotare rezultând și în acest caz suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe!“, transmite IPJ.

JCS-A.M.