Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nu mai puţin de 26 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, iar 18 certificate de înmatriculare au fost retrase, în acest weekend, de poliţiştii rutieri cărăşeni!

De fapt, ilegalităţile au adus şi zece dosare penale, dintre care şase pentru alcool, contorul amenzilor oprindu-se, după cele trei zile, la 675. Dintre ele, 591 au fost la regimul rutier, restul pentru încălcarea restricţiilor impuse de pandemie.

La capitolul rutier, din cele 591 de sancţiuni contravenţionale, 389 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. „63 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță. 9 șoferi care nu respectat regulile privind depășirea și alți 9 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă de viteză admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, informează IPJ CS.

Legat de alcool, poliţiştii au vorbit de două cazuri, ambele produse în noaptea de 20 spre 21 februarie. În primul caz, un tânăr de 25 de ani, din Anina, care conducea un autoturism pe DN58B, în jurul orei 1.15, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost prins şi testat, alcooltestul indicând un rezultat de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice, fiindu-i întocmit dosar penal.

În jurul orei 2.45, un bărbat de 33 de ani din Doclin a fost tras pe dreapta la Grădinari. Aşa au putut constata şi oamenii legii că bărbatul n-avea permis, că maşinii îi expiraseră numerele, iar alcooltestul a indicat un rezultat de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Omul a fost dus la spital, dar n-a acceptat prelevarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei. Acum este cercetat pentru conducerea fără permis, pentru că a circulat cu un vehicul neînmatriculat şi pentru că a refuzat prelevarea de probe biologice.

JCS-A.M.