400 de noi locuri de muncă în Caraș-Severin! Aduse din Ucraina! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ministrul Economiei, Virgil Popescu și managerul SEBN România, Cătălin Tischer, au anunțat astăzi la Caransebeș că producătorul de cabluri Sumitomo Bordnetze își relocă activitatea din Ucraina, iar o parte din locurile de muncă ajunge în locația de la ieșirea din municipiul gugulan!

Popescu a precizat că în ultima lună a avut mai multe discuții cu conducerea producătorului de cabluri, care a cerut sprijin pentru a reloca locurile de muncă din Ucraina la Caransebeș și Drobeta Turnu Severin. „Am avut de 2-3 săptămâni discuții cu dl Tischer, dânsul a solicitat sprijinul Guvernului pentru a ajuta relocarea producției de Audi A6 și A7 din Ucraina în România, ceea ce înseamnă peste 1000 de locuri de muncă noi în Sumitomo Bordnetze, 400 la Caransebeș și 600 la Drobeta Turnu Severin”, a spus ministrul Economiei.

Managerul SEBN a explicat, la rândul său, de ce fabrica de la iesirea din Caransebeș rămâne principalul pilon al producătorului de cabluri. „Conform discuțiilor din ultimele săptămâni, Sumitomo Bordnetze a reușit să creeze 1200 de noi locuri de muncă, pentru Caransebeș discutăm de aproape 400 de oameni, celelalte merg spre locațiile din Severin și Târgu Jiu. În Caransebeș au rămas procese de fabricație cu valoare adăugată mult mai mare, fiind cea mai veche fabrică vorbim de oameni cu calificare și experiență de 10 ani care contează. Acum 10 ani am preluat la Caransebeș fabrica de la Alcoa, a fost prima fabrică, drept pentru care vom continua operațiunile și vom încerca să menținem un mediu de lucru în creștere în ceea ce privește numărul de personal disponibil din zona Caransebeș”, a punctat și Cătălin Tischer.

Au fost prezenți la conferința de presă ministrul de Interne, Marcel Vela, precum și alți oficiali, dar cu declarațiile acestora vom reveni.

JCS-N.C.