376 de kilograme de pirotehnice, confiscate - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Impresionanta cantitate, în valoare de aproximativ 14.500 de lei, a fost indisponibilizată de poliţiştii cărăşeni, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii“. Vestea cea bună, dată de oamenii legii, este că, din fericire, în perioada sărbătorilor de iarnă, în judeţul nostru nu au fost înregistrate evenimente negative ca urmare a folosirii fără drept a materialelor pirotehnice!

În perioada 23 noiembrie 2020 –11 ianuarie 2021, în județul nostru, polițiștii au derulat 43 de activități de control în complexe, pieţe, târguri şi alte obiective și au fost controlate zece persoane fizice şi juridice autorizate.

„Astfel, au fost depistate 11 persoane fizice şi juridice neautorizate să desfășoare activități cu materiale pirotehnice, fiind constatate 12 infracţiuni și aplicate trei sancțiuni contravenționale privind nerespectarea legislației în domeniu, în valoare totală de 4.500 de lei. În cadrul dosarelor penale instrumentate, polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au efectuat şapte percheziții domiciliare, la adresele unor persoane bănuite de deținere și comercializare, fără drept, de materiale pirotehnice, în urma cărora au fost ridicate articole pirotehnice, bani și diferite mijloace materiale de probă. De asemenea, pe perioada derulării acțiunilor au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 376 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1, în valoare de peste 14.500 de lei. (…) Nu uitați! Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic“, informează Poliţia judeţului.

JCS-A.M.