CARAȘ-SEVERIN – Dintre acestea, două au fost la locuințe, iar 35 la vegetația uscată, litieră de pădure, clăi de fân etc. Ziua de luni a început cu alte 13…
În cazul celor două case, ambele din Reșița, una din satul aparținător Secu, cealaltă de pe strada 24 Ianuarie, din municipiu, incendiile s-au produs duminică. La Secu, la 11.45, pompierii militari ajunși la fața locului au găsit „incendiul manifestându-se cu flacără și degajări mari de fum în interiorul sufrageriei și la nivelul acoperișului. Pe timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex feminin, în vârstă de 59 de ani, care prezenta atac de panică și o plagă tăiată la mâna stângă, refuzând ulterior transportul la spital. În urma incendiului, provocat, cel mai probabil, de o lumânare, au ars în întregime sufrageria și bunurile materiale din interiorul acesteia, precum și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 4 mp.“, informează ISU.
Pe strada 24 Ianuarie, la 14.05, pompierii militari ajunși la fața locului „au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără, la două anexe, pe o suprafață de aproximativ 30 mp și la terasa din apropierea casei. Echipajul SMURD a acordat asistență medicală unei victime de sex masculin, în vârstă de 85 ani, care a suferit contuzii la genunchi, fiind apoi transportată la spital pentru investigații și tratamente de specialitate. În urma incendiului, au ars cele două anexe, cu bunurile din interior (diverse scule, lemne de foc) și au fost distruse mai multe bunuri aflate pe terasa casei și acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.“
Incendiile de vegetație din weekend au ars nu mai puțin de 200 de hectare de teren. Cele mai semnificative evenimente, cu suprafețele cele mai mari distruse de flăcări, s-au înregistrat pe raza administrativ-teritorială a localităților Cornea, Ciclova Montană, Armeniș, Bucoșnița (3) şi Doclin (2). Principala cauză de producere a acestor incendii rămâne folosirea focului deschis în spații deschise, cu scopul de a curăța terenurile de vegetația uscată…
Tot în weekend, tabloul misiunilor este completat de 21 de acordare de prim ajutor calificat și de asistență de persoane, precum și de 3 accidente rutiere petrecute la Cornea, Băile Herculane și Caransebeș.
Luni dimineață a început cu un incendiu de vegetație și fond forestier, în zona Oravița-Ciclova Montană-Marila. În total, până la orele amiezii, erau deja înregistrate 13 incendii, dintre care 12 arderi necontrolate, la un depozit de lemne din Mehadia și la vegetație uscată, fond forestier, rumeguș etc.
Tot la prânz, pompierii interveneau la 7 incendii izbucnite la Ciclova Montană (2), Oravița, Cornea, Reșița, Armeniș și Globu Craiovei. Alte patru, izbucnite în localitățile Iablanița (au ars 1 sălaș, 2 ha livezi de pruni, 3 ha vegetație uscată, 10 căpițe de fân), Moldova Nouă (30 mp de rumeguș), Surducu Mare (18 ha) și Topleț (15 ha) au fost lichidate. Totodată, pompierii voluntari din cadrul SVSU Vermeș au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație în localitatea Ersig. În sprijinul pompierilor militari cărășeni au venit și cei de la ISU Mehedinți și Gorj, voluntari de la Oravița, Cornea, Armeniș și Iablanița, personal al Ocolului Silvic Oravița și cetățeni.
„Cel mai semnificativ eveniment se înregistrează în localitatea Ciclova Montană, unde unul dintre cele două incendii de vegetație și fond forestier s-a extins la 4 gospodării și 5 anexe. Nu sunt înregistrate victime.“, transmite ISU.
De la începutul anului, în județ, au fost înregistrate peste 800 de incendii izbucnite la vegetație uscată și fond forestier…
JCS-A.M.