Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Alcoolul băut în public și muzica dată prea tare au fost metehnele la capitolul conviețuire socială, care au zgâriat ochiul sau timpanul bocșenilor!

În perioada 1-4 august, polițiștii cărășeni și-au sporit efectivele în orașul Bocșa și în localitățile rurale învecinate, pentru a mai stâmpăra fenomenele antisociale.

„Pe parcursul activităților, polițiștii au legitimat peste 200 de persoane, 71 în zona localurilor publice și peste 130 aflate în trafic, au efectuat verificări la 8 localuri publice și au oprit pentru control peste 100 de autovehicule. De asemenea, 52 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice și 6 au fost testați privind consumul de substanțe psihoactive. În urma verificărilor au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.000 de lei, dintre care 15 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, respectiv pentru consum de alcool în locuri publice și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin muzică la intensitate mare, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea unor reguli privind circulația pe drumurile publice, una pe linie de silvicultură și una la alte acte normative. Ca măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare și a fost confiscată o boxă muzicală portabilă. De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, în urma cărora au fost întocmite dosare penale, unul pentru conducere fără permis, celălalt pentru conducere sub influența alcoolului.“, după cum transmite Poliția județului.

La acțiunile cu efective mărite – desfășurate sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică și Poliției Orașului Bocșa – au participat polițiști de la serviciile de Ordine Publică, Rutier și pentru Acțiuni Speciale și de la Poliția Orașului Bocșa, precum și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

JCS-A.M.