Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cauzele au fost, în majoritate, depășirile neregulamentare și viteza excesivă. Pe lângă reținerea celor 35 de permise, peste weekend, oamenii legii au retras și 24 de certificate de înmatriculare!

În total, pe drumurile din județ, au fost retrase sau reținute 59 de documente în trei zile (25-27 februarie), adică aproape 20 pe zi, fiind aplicate 516 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe dintre ele, 348 la număr, au fost pentru depășirea vitezei. Alte 47 au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor care nu purtau centura de siguranță.

„23 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 11 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 35 de permise de conducere și retrase 24 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier“, informează Poliția județului.

În același cadru, sâmbătă, 26 februarie, oamenii legii au derulat acțiuni cu efective mărite, pe DN 6, timp de 6 ore, în două reprize (între 10.00 și 13.00, și între 15.00 și 18.00). În urma lor au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, totalul amenzilor depășind 45.000 de lei. 131 dintre ele au fost pentru depășirea vitezei. Au fost reținute în vederea suspendării 12 permise de conducere, cele mai multe pentru nerespectarea regulilor privind depășirea (8), și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Potrivit Poliției județului, în decursul lunii februarie, pe DN 6, a fost înregistrat un singur accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane. Și chiar dacă lucrurile par să se fi liniștit, cei de la Rutieră promit continuarea acțiunilor de acest gen.

JCS-A.M.