Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sunt doar câteva din periculosul arsenal confiscate de polițiștii cărășeni în 2023!

Caraș-Severinul, un județ pașnic, într-o țară în care joaca de-a pistoalele e încă bine reglementată de lege, confiscă aproximativ 3 arme letale pe lună și tot cam pe acolo stăm și cu litrii și kilogramele de substanțe toxice confiscate.

Vorbim despre regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, capitol adus în discuție de șeful Poliției județului, comisarul-șef Ciprian Lăzărescu: „Polițiștii au efectuat 553 de acțiuni și controale, pe linia respectării regimului legal al armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, la persoanele fizice și juridice autorizate pe aceste linii. În urma executării activităților specifice, au fost constatate 93 de infracțiuni la regimul armelor, materiilor explozive și al substanțelor periculoase. Dintre acestea, 56 au fost constatate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii fondului cinegetic și a protecției vânatului (Legea nr. 407/2006), 17 infracțiuni pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, 4 pentru nerespectarea regimului substanțelor periculoase și pentru 12 alte genuri de infracțiuni.“

Potrivit oficialului, în 2023, au fost confiscate 32 de arme letale, 33 de arme neletale supuse autorizării, 10.265 de bucăți de muniție, 10 kilograme și 30 de litri de substanțe toxice, precum și 586 de articole pirotehnice.

JCS-A.M.