Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Statistica recentă indică faptul că în şcolile din Caraş-Severin sunt confirmate 30 de cazuri de infectare la elevi şi 13 la nivelul cadrelor didactice!

Potrivit ultimei raportări transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean, o singură unitate de învăţământ din judeţ desfăşoară cursurile în sistem online: Şcoala Gimnazială „J.A. Komensky“ Sfânta Elena din comuna Coronini. Ultimele date arată faptul că rata de incidenţă din această localitate a crescut, fiind în prezent de 14,11 %, faţă de acum o săptămână când statistica era de 8,56% la 1.000 de locuitori.

Celelalte 403 unităţi şcolare de pe raza judeţului Caraş-Severin, inclusiv Colegiul Terţiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, desfăşoară activitate didactică cu prezenţa fizică a elevilor la ore.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid 19 în şcolile din Caraş-Severin, potrivit datelor furnizate de ISJ, la momentul raportării erau circa 30 de cazuri din rândul elevilor şi preşcolarilor şi 13 din rândul personalului angajat. Numărul claselor cu activitatea suspendată se ridică în momentul de faţă la 27, ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Conform Ordinului comun emis de cele două ministere, al Educaţiei şi al Sănătăţii, închiderea şcolilor nu va mai depinde de procentul de vaccinare al profesorilor sau de rata de incidenţă, ci de gradul de ocupare în spitale, care nu trebuie să depăşească 75%. Din această perspectivă, Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a precizat că în niciun judeţ nu s-a depăşit acest prag, astfel că, toate şcolile din ţară pot începe fizic semestrul II. În privinţa suspendării cursurilor într-o clasă, aceasta se va produce la 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutive.

JCS-Nicoleta Moraru