Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Vrei să îți schimbi draperiile și simți că ai opta pentru un nou mod de a te feri de căldura de afară și de privirile indiscrete ale trecătorilor sau ale vecinilor curioși? Ți-ar plăcea să încerci rulourile pentru geam, dar nu știi încă dacă acestea sunt cele mai potrivite produse pentru tine?

Iată 3 motive pentru care acestea sunt cea mai recomandată opțiune vara asta:

  1. Rulourile pentru geam te ajută să ai mai multă lumină în casă.

Știi bine cât de important este să ai suficientă lumină în locuința ta. Nu doar pentru că aceasta îți poate schimba complet starea de spirit, ci și pentru că, în același timp, schimbă considerabil modul în care te raportezi la locuința ta. Un spațiu luminos poate crea impresia unei suprafețe mai mari decât cea existentă.

Iar acest lucru este extraordinar de important mai ales atunci când locuiești într-un apartament de doar câțiva metri pătrați. Cu toate acestea, lumina și o oglindă sau chiar două, plasate strategic, te vor ajuta să creezi impresia unui spațiu mai mare.

  1. Sunt ușor de mascat.

Aceste elemente îți aduc lumină și te feresc de ea în același timp. Însă avantajele nu se opresc doar aici. Pentru că, spre deosebire de draperiile vechi, care sunt voluminoase și care sunt responsabilele multor strănuturi, din cauza cantității enorme de praf pe care o acumulează vrei, nu vrei, rulourile reușesc să ocupe un spațiu foarte mic, aproape insesizabil.

Acestea nici nu aglomerează spațiul de care dispui și nici nu încurcă în vreun fel deschiderea geamului. Tocmai de aceea sunt recomandate în special spațiilor mici.

  1. Sunt ieftine, trainice și ușor de folosit.

Poți găsi rulouri pentru geam la prețuri asemănătoare cu cele pe care le au jaluzelele interioare de obicei. În plus, sistemele pe baza cărora funcționează aceste produse îți permit să te descurci ușor, indiferent de spațiul în care te-ai afla, de înălțimea geamurilor pe care le acoperă sau de frecvența cu care închizi și deschizi fereastra.

Mai mult, aceste sisteme sunt recunoscute pentru faptul că durează. Tocmai de aceea, poți alege o culoare care să rezoneze cu paleta cromatică a casei tale și să o folosești cu încredere. Și dacă la un moment dat te plictisești și vrei să schimbi ceva, poți opta pentru schimbarea culorii și chiar a tipului de material din care acestea sunt făcute. Pentru că poți să faci asta cu ușurință.

De ce sunt jaluzelele de interior importante?

Poate că ai ieșit în afara spațiului românesc, indiferent că ai fost într-o călătorie de afaceri, într-o vacanță sau în interes familial. Cel mai probabil, în unele locuri în care ai fost ai remarcat faptul că, la ceas de seară, poți vedea ce se întâmplă în casele oamenilor, pentru că aceștia nu au draperii sau orice alt element care să îi păzească de privirile curioase ale trecătorilor.

Așadar, vezi familii care iau cina, cupluri care privesc la televizor și, dacă te oprești în fața geamului lor, poți vedea cu ușurință chiar și canalul la care se uită. Poți vedea camerele înalte, cu biblioteci pline sau, din contră, aranjate în stil minimalist. Toate aceste caracteristici sunt specifice acelor medii și vorbesc despre deschiderea pe care populația respectivă o are.

Te gândești pentru o secundă cum ar fi să renunți și tu la aceste obiecte care se află la granița dintre lumea ta, dintre cercul tău familial și lumea reală, toți ceilalți cetățeni care trec pe stradă grăbiți de la muncă sau înspre vreo întâlnire care le-ar putea schimba cursul vieții.

Cu toate acestea, oricât de cool ți s-ar părea această „non”-utilizare a jaluzelelor, conștientizezi că rolul lor nu este doar unul estetic, ci și unul de protecție – împotriva căldurii, a luminii care nu te lasă să dormi atât cât ți-ai dori și chiar față de oameni periculoși, în special în cartierele rău famate.

Așadar, tu ce alegi? Care dintre aceste elemente se potrivesc cel mai bine nevoilor tale și designului interior: jaluzele, draperii sau rulouri pentru geam?