290 de cărăşeni n-au dat doi bani pe Covid. Au dat 24.600 de lei pe amenzi... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – S-a încheiat o nouă săptămână de controale pentru prevenirea şi combaterea răspândirii Covid, iar Poliţia judeţului ne-a prezentat rezultatele! 

Astfel, în săptămâna 17-23 august, în acţiuni au fost angrenaţi 642 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi în teritoriu ai diferitelor ministere şi structuri abilitate, care au fost prezenţi în zonele aglomerate, în centrele comerciale, în pieţe, pe terase şi în trafic.

„Cu această ocazie, au fost verificate 397 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 4.600 de persoane și au fost verificate 552 de mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 290 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu sancțiuni în valoare totală de 24.600 de lei. 18 operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public, privat, închis și pentru participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități. De asemenea, au fost aplicate alte 55 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 51.600 de lei“, informează Poliţia judeţului, care promite să continue acest gen de acţiuni pe toată durata stării de alertă.

JCS-A.M.