Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa Reșiței la șah a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Sala Polivalentă, și s-a desfășurat cu prilejul aniversării a 250 de ani de industrie la Reșița. La startul competiției s-au aliniat 27 de participanți din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Teregova și Timișoara!

Cupa Reșiței la șah rapid s-a derulat în sistem elvețian pe durata a 7 runde cu tip de 10 minute și 2 secunde adițional per mutare. La turneul la care au concurat persoane cu vârste cuprinse între 6 și 80 de ani, Primăria Municipiului Reșița și Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin i-au răsplătit pe jucători cu premii în cupe, medalii, diplome și bani. Fondul total de premiere al competiției a fost de 2.300 lei.

Tripleta Suciu Dinu Simi, Tunaru Alexandru și Bolintiș Mihai de la Muncitorul Reșița s-a impus clar. O evoluție foarte bună a avut și Irimia Horia-Ion, locul IV în clasamentul general și locul I in clasamentul veteranilor, unde a fost urmat de Bartha Andrei (Timișoara) și Rain Ioan (Caransebeș).

La jucători ELO sub 2000, locul I i-a revenit lui Pădurean Daniel-Cristian, urmat de Pîrvulescu Ilie (Teregova) și Drăgilă Ionuț. La jucători ELO sub 1600, locul I a fost câștigat de Crăciun Marin, urmat de Dumitriu Cătălin și Cornian Iancu (Caransebeș). La jucatori categoria I, primul loc a fost câștigat de Stroescu Gheorghe. La jucători până la categoria a II-a, locul I i-a revenit lui Vuiță Trifu. La juniori, locul I a fost obținut de Văduva Ion-Valentin, urmat de Korcsek Alexndru-David și Drăgoi Albert-Marian. La junioare s-a impus Chilnicean Andreea-Teodora, urmată de Bîrdeanu Maria-Alexandra și Chilnicean Silvia-Mara.
La juniori 12 ani, locul I a fost adjudecat de Guțu Cătălin Vlad-Aurelian. La copii 10 ani, locul I i-a revenit lui Turi Patrick-Andreas, urmat de Bejinariu Iris-Maria. La copii 8 ani, Grecu Bogdan-Andrei a devenit campion, urmat de Grecu Zian-Matei (cel mai tânăr participant), ambii din Caransebeș.

JCS-Ștefan Moraru