Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ploile căzute recent, Ioan Popa se simte copleșit și se întreabă ce putea face mai bine. A scris asta într-o postare din noaptea de luni spre marți, după viitura care a afectat mai multe străzi din oraș!

La ora 3:45, orașul era scufundat în liniște, cu o căciulă de ceață deasupra. Cel puțin așa i se înfățișa primarului, după ce a urmărit toate filmările și postările unei zile în care apele au ieșit din nou din matcă. „Mă gândesc unde am greșit și ce puteam face mai bine. După episodul Kogălniceanu, când colegii mei au evaluat daunele și acum ne concentrăm pe sumele de bani pentru sprijinul celor în necaz, apar alte zone și alte daune. Oare cât de tare va mai ploua joi și sâmbătă? Mă simt copleșit, dar îmi dau seama că n-am voie să arăt asta. Oamenii au nevoie de cineva care să le rezolve problemele, alții de cineva care să fie responsabil de tot răul întâmplat, un vinovat de serviciu. În consecință, trebuie să existe cineva la «celălalt capăt al firului»!”, notează primarul.

Îi vin în minte oamenii de la PORR, echipa de ingineri cu care primăria lucrează de un an. Adică oameni faini, încercați și ei de vicisitudinile vremii care parcă se joacă cu noi toți. Iar imaginea lui Sisif pare a se potrivi perfect noilor canalizări pluviale, nefinalizate, însă colmatate aproape zilnic cu nisip, moloz și pietriș. Nu-și uită nici colegii din primărie, aproximativ 120-130 de persoane care aleargă dintr un loc în altul, de la Câlnic la Driglovăț, de la Porumbescu la Butovăț, de la Spitalul Județean la Făgărașului. „Le mulțumesc pentru tot ceea ce fac, pentru că seara/noaptea ajung acasă cu ciorapii murați în cizmele de cauciuc și a doua zi o iau de la capăt. Mă mai gândesc la Dumnezeu și la definiția altruismului.”, mai scrie Ioan Popa, neștiind dacă să-și încheie postarea cu „noapte bună” sau „bună dimineața”.

JCS-Ionel Ivașcu