Caraş-Severin, Romania

Fundația Comunitară Banatul Montan anunță startul campaniei: UN VIITOR MAI CURAT CU GUNOIUL SELECTAT.

Campania este parte a proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local”. În cadrul acestuia, au fost organizate consultări publice, întâlniri, programe de leadership prin care am vrut să identificăm, cu ajutorul cetățenilor, cele mai importante schimbări pe care ei și le doresc pentru orașul lor. În urma sondajului de opinie realizat, cetățenii din Reșița au votat cele mai importante priorități pentru ei, iar colectarea selectivă a fost una din principalele nevoi semnalate. Propunem astfel o campanie care să informeze și să ajute cetățenii să selecteze gunoiul corect, ținând cont de gradul de colectare selectivă în Reșița de numai 11%.

Un nucleu civic, creat în jurul Fundației Comunitare Banatul Montan, inițiază astfel campania ”Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” cu suportul financiar al Active Citizens Fund – Romania, dar și al celorlalți parteneri și donatori: Fundația Friends for Friends, Romanian American Foundation și  Primăria Municipiului Reșița.

În cadrul acestei campanii ne propunem ca cetățenii din municipiul Reșița să fie mai bine informați și educați în legătură cu modul de selectare a gunoiului. Am realizat afișe care se află în fiecare stație de autobuz, pliante cu informații și scurte materiale video prin care este explicat procesul de selectare corectă a gunoiului. Acestea din urmă vor rula în autobuze, pe rețelele sociale, pe site-ul nostru și ale partenerilor.

Ne dorim ca un număr tot mai mare de cetățeni să fie parte a acestui efort, să avem un oraș mai curat, iar gunoiul selectat corect să poată fi reutilizat. Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe:  www.activismcivic.ro

Mai multe detalii despre campanie: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/campanie-colectare-selectiva/

Acest demers este parte a proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timișoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este consolidarea unor nuclee civice de cetățeni activi și informați care să lucreze împreună și să (re)acționeze în promovarea unor investiții, servicii și politici publice eficiente și transparente la nivel local.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”