Caraş-Severin, Romania

CĂVĂRAN – Primăria comunei Constantin Daicoviciu a accesat fonduri guvernamentale pentru realizarea reţelei de alimentare cu apă în patru dintre localităţile arondate, respectiv Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare!

Este vorba despre un obiectiv care se întinde pe aproximativ 24 de kilometri, în momentul de faţă lucrându-se în localitatea Căvăran, proiectul fiind finanţat prin PNDL 2.
În paralel cu această investiţie, în comună se lucrează şi la reţeaua de canalizare.

„Vrem să demarăm cât mai curând lucrările de execuţie la staţia de apă din localitatea Mâtnicu Mare. Eu am încredere că toate lucrările aflate în execuţie se vor finaliza cu bine, oamenii vor fi mulţumiţi de aceste utilităţi, mai ales că pentru reţeaua de alimentare cu apă din localităţile Peştere, Maciova şi Căvăran am primit aprobarea pentru racordul la energia electrică, pentru a putea da drumul la pompele care vor alimenta reţeaua cu apă. După finalizarea acestor proiecte, toată comuna va fi branşată atât la reţeaua de alimentare cu apă, cât şi la cea de canalizare. La Zăgujeni şi Prisaca, reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare sunt finalizate încă de acum 11 ani. În acest fel, oamenii beneficiază de un plus de confort. Eu am observat că, după ce am realizat lucrările de care vorbeam la Zăgujeni şi Prisaca, toate gospodăriile s-au racordat la canalizare şi s-au branşat la apă, au început lucrările de modernizare în gospodării, a băilor şi a bucătăriilor în interior, într-un cuvânt că lumea a început să se emancipeze”, ne-a mai spus primarul Daniel Boambeş, care a subliniat că vrea să implementeze în comună şi alte proiecte, care să genereze locuri de muncă.

JCS-Gabi Berger