Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cele trei zile de weekend, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere, fiind retrase nouă certificate de înmatriculare. În acţiuni au fost implicaţi aproximativ 150 de poliţişti rutieri şi cu atribuţii pe această linie!

Şi au fost aplicate 591 de sancțiuni contravenționale, dintre care 454 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Alte 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție. 16 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și unul care a folosit telefonul mobil la volan au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

Aparatele radar au înregistrat, în 28 de cazuri, depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză. În toate situațiile, pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată, a fost luată şi măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Tot în weekend, au fost constatate şi două infracțiuni la regimul circulației rutiere, una pentru alcool, cealaltă pentru condus cu permisul suspendat. Din fericire, însă, în cele trei zile ale sfârşitului de săptămână nu a fost înregistrat niciun accident rutier pe drumurile publice din judeţ.

JCS-A.M.