Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Peste weekend, timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe mai toate arterele judeţului, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate!

Potrivit lor, în acest interval de timp au fost aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, valoarea cumulată a amenzilor trecând de 130.000 de lei.

Cele mai multe dintre sancţiuni (197) au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Însă apăsarea excesivă a pedalei de acceleraţie nu s-a lăsat doar cu amenzi, unii dintre cei vizaţi rămânând pietoni… Oamenii legii spun că au fost reţinute în vederea suspendării, ca măsură complementară, 23 de permise de conducere, cele mai multe dintre ele pentru depăşiri neregulamentare, viteză excesivă şi conducere sub influenţa alcoolului. Dintre vitezomani, cei mai „potoliţi“ au fost cinci conducători auto care, pe lângă amendă, au rămas şi 90 de zile fără permis. De asemenea, au fost retrase şi şase certificate de înmatriculare. Printre sancţiuni s-au numărat şi 64 acordate şoferilor şi pasagerilor care n-au purtat centura de siguranţă.

În ceea ce privește accidentele rutiere, peste weekend, pe drumurile din județ s-au produs două astfel de evenimente, în urma cărora două persoane au fost rănite uşor.

La capitolul fapte penale, au fost constatate patru infracţiuni la regimul rutier. Cu titlu de exemplu, oamenii legii au amintit cazul unui tânăr care este acum cercetat penal pentru conducere fără permis şi furtul unui vehicul în scop de a-l folosi pe nedrept: „În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, în jurul orei 1.50, un tânăr de 18 ani din Reșița, în timp ce se afla împreună cu alți prieteni într-un club din oraș, sub pretextul de a-și lua geaca din mașina unuia dintre ei, a cerut cheile mașinii de la acesta și, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, s-a urcat la volanul autoturismului, la efectuarea virajului la dreapta pierzând controlul asupra direcției de mers și intrând în coliziune cu un auto parcat în fața unui imobil din apropiere. Din fericire, în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești“.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu