21 de percheziţii pentru droguri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Caraş-Severinul şi Timişul au fost scena descinderilor, la persoane bănuite de trafic şi deţinere de droguri. Protagoniştii le-ar fi luat din Timişoara, pentru a le vinde în Clisură cu 50-70 de lei doza, inclusiv în rândul elevilor de liceu…

Anchetatorii au derulat, în această dimineaţă, 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în orașul Moldova Nouă și în localitățile situate pe Clisura Dunării, ar fi acționat mai multe persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de droguri de risc și de substanțe psihoactive. Drogurile și substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv ar fi fost achiziționate din municipiul Timișoara și revândute, cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei, inclusiv în rândul elevilor de liceu. În cauză există presupunerea rezonabilă că în rețeaua de distribuție de droguri ar fi fost atrași inclusiv minori. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu (11 folii) sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor, telefoane mobile și peste 36.000 de țigarete, provenite din contrabandă. Pe numele a 23 de persoane au fost emise mandate de aducere, cei în cauză urmând a fi conduși, în cursul zilei, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin“, informează Poliţia judeţului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

JCS-A.M.