Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Situația înregistrată în primele 11 luni ale acestui an a fost prezentată de Poliția județului, după o nouă săptămână de controale în această direcție. Contrar unor credințe, trasul pe dreapta are și efecte pozitive. Mai grav e când pozitive sunt rezultatele oferite de tehnica specială la care sunt supuși conducătorii auto, pentru consumul de alcool sau droguri!

Oamenii legii au reușit să surprindă și să oprească la timp, săptămâna trecută, nu mai puțin de 19 conducători auto dintre care 15 consumaseră alcool, iar ceilalți 4 – substanțe psihoactive.

În perioada 5-11 decembrie, pe drumurile din Caraș-Severin, polițiștii rutieri au testat 817 conducători auto, cu aparatele etilotest și drugtest, 19 rezultate fiind pozitive. „Dintre cei 19 conducători auto, 4 au fost depistați la volan sub influența substanțelor psihoactive și 15 sub influența băuturilor alcoolice, 6 cu valori ale alcoolemiei de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale, iar în celelalte 9 fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Celor 19 conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În primele 11 luni ale acestui an, polițiștii cărășeni au desfășurat 518 acțiuni și controale în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive. 273 de conducători auto au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice aflându-se sub influența alcoolului, în 134 de cazuri fiind întocmite dosare penale și în 139 de situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Alți 29 de conducători auto au fost depistați conducând autovehicule sub influența unor substanțe psihoactive“, informează Poliția județului.

Oamenii legii au prezentat și două exemple cu consum de THC. Vineri, la ora 19.00, polițiștii orăvițeni au tras pe dreapta, în Zona Gării, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, în cazul căruia testarea a indicat un rezultat pozitiv pentru respectiva substanță. În plus, în habitaclul autoturismului, a fost găsită o bucată de folie de aluminiu conținând o substanță vegetală de culoare verde-oliv, care a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor. Iar în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.50, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe strada Castanilor din municipiu, autoturismul la volanul căruia se afla alt tânăr de 20 de ani, din Reșița, care se îndrepta spre Văliug, aparatul drugtest arătând și în cazul său o valoare pozitivă pentru THC. În ambele cazuri, tinerii au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările.

În total, doar în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au aplicat 459 de sancțiuni contravenționale rutiere, fiind reținute 23 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

JCS-A.M.