Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Decizia a fost luată vineri de legislativul local, care merge pe principiul „taxe mai mici, dar încasate la timp”.

„Având în vedere că a rămas la latitudinea administrațiilor locale majorarea acestor impozite, la propunerea executivului, Consiliul Local a votat cu majoritate de voturi că în municipiul Caransebeș impozitele și taxele nu se majorează cu niciun procent față de limitele stabilite prin Codul Fiscal. Am considerat că e mai important să colectăm taxe mai mici decât să le majorăm cu 50 la sută și să fie la sfărșitul anului restanțieri. În același timp, am considerat că este și o susținere pentru contribuabili în a achita aceste taxe, profitând de toate reducerile pe care le oferim în primul trimestru din 2016”, a precizat primarul Marcel Vela.

Aceasta nu este singura veste bună pentru plătitorii de taxe și impozite din Caransebeș. Legislativul local a mai hotărât și ca majorările la restanțele de plată pe care le înregistrează unii contribuabili să fie reduse cu 70 la sută. „S-a luat această decizie pentru a încuraja plata datoriilor la bugetul local și a reduce arieratele. Este important să știe fiecare dintre contribuabilii aflați în această situație că trebuie să facă cererea cât mai urgent, pentru ca diferența de 30 la sută care va rămâne de plată să fie cât mai mică, având în vedere faptul că pot beneficia de această facilitate doar până la sfârșitul lunii martie a anului viitor”, a concluzionat edilul Caransebeșului.