Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Drumurile Caraș-Severinului continuă să fie scena de spectacol pentru mulți dintre conducătorii auto grăbiți, cei 201 dintre ei fiind surprinși de aparatele radar în cele trei zile ale weekendului care tocmai s-a încheiat!

Polițiștii rutieri și cu atribuții în acest domeniu au aplicat, în perioada 6-8 mai, nu mai puțin de 450 de sancțiuni contravenționale pentru cei surprinși călcând becul legislației rutiere. Iar ca măsură complementară, 36 dintre ei au rămas și fără acte, 26 de permise de conducere fiind reținute în vederea suspendării, iar 10 certificate de înmatriculare – retrase.

Așa cum aminteam, cele mai multe dintre sancțiuni, cele 201, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, impuse pe anumite sectoare de drum. Iar alți 53 de conducători auto și pasageri au încasat sancțiuni pentru că nu purtau centura de siguranță.

Alte 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar șase – celor care au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, aceștia din urmă rămânând și fără permis, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii rutieri dau ca exemplu cazul unui bărbat de 54 de ani din Constantin Daicoviciu care, duminică dimineață, a fost tras pe dreapta la Jupa, unde oamenii legii au putut constata că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În plus, inspecția tehnică periodică a autoturismului avea valabilitatea expirată, autovehiculul neavând nici asigurare de răspundere civilă auto valabilă.

„Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, conducătorul auto fiind sancționat contravențional, ca măsură complementară fiind retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului și ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare“, transmite Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.