„Am reuşit tot ce am promis”, susţine ministrul, a cărui demisie a fost solicitată de sindicalişti, pe motiv că şi-a încălcat angajamentele, în mesajul său cu prilejul Anului Nou, publicat pe site-ul ministerului. „Am reuşit ca investiţia în învăţământ să treacă de 4% din PIB, să atingă 5% din PIB în luna noiembrie pentru anul 2006”, afirmă Mihail Hărdău, care trece la capitolul realizărilor măreţe şi plata integrală şi la timp a salariilor. 2006 a fost anul schimbării la faţă a învăţământului românesc, în ciuda faptului că „decredibilizarea MEdC, prin toate mijloacele posibile, era un cuvânt de ordine”, consideră ministrul.
Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, nu este de acord cu aprecierile euforistice ale lui Mihail Hărdău. „Degeaba se laudă el şi bate cu cărămida în piept, de la 5,2% din PIB sunt încă 0,8% până la 6%, cât a promis că va fi bugetul învăţământului”, afirmă liderul sindical. Ioan Ţenţ spune că indexarea este în continuare o problemă nebuloasă, în condiţiile în care ministerul doreşte să aplice majorarea numai din 1 aprilie şi nu din 1 ianuarie, aşa cum consideră sindicatele că ar fi firesc.
Faptul că la sfârşitul anului trecut bugetul învăţământului a fost suplimentat, este în interpretarea lui Ioan Ţenţ un gest preelectoral, motivat de pregătirile partidelor pentru alegerile anticipate.
Zoltan Pengo